Ajax houdt spits uit buitenlandse handen: 'Fijn dat de club vertrouwen heeft'

Ajax houdt spits uit buitenlandse handen: 'Fijn dat de club vertrouwen heeft'

25-05-2018 17:22
66

Ajax heeft jeugdinternationals Kenneth Taylor en Jaymillio Pinas gecontracteerd, meldt de nummer twee van de Eredivisie vrijdag. De middenvelder en de spits (beiden zestien jaar) hebben hun handtekening onder een verbintenis tot medio 2021 gezet.

Taylor, die op 16 mei 2002 geboren werd in Alkmaar, komt dit seizoen uit voor Ajax onder 17. Met dat team won hij in april de Future Cup. Daarnaast maakte de jeugdspeler al zijn eerste minuten voor Ajax onder 19 in de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Feyenoord (2-2). 

De jeugdinternational speelt sinds 2010 in de jeugdopleiding van Ajax. "Ik ben dolblij met mijn contract. Mijn persoonlijke doel is om zo snel mogelijk in Ajax 1 te spelen. Daar wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn." Net als voor Pinas, is het voor Taylor zijn eerste profcontract.

Pinas speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De spits stond naar verluidt in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs, maar besloot bij Ajax te blijven, meldde Voetbal International vorige week. "Het is fijn dat de club vertrouwen in mij heeft", laat hij weten.

Ajax legde vorige week ook al drie jeugdspelers vast. Neraysho Kasanwirjo, Enric Llansana Beuse en Sontje Hansen tekenden eveneens een driejarig contract.