Vrees voor einde loopbaan: 'Zijn jongens die erover liegen vanwege een transfer'

Vrees voor einde loopbaan: 'Zijn jongens die erover liegen vanwege een transfer'

26-05-2018 07:24
12

Jordens Peters sluit in de voorbereiding weer geleidelijk aan bij de selectie van Willem II. Hoe het er voor staat met de kraakbeenproblemen in zijn knie, zal de 31-jarige verdediger dan pas ondervinden.

De zware blessure houdt hem al sinds november aan de kant. "Ik heb altijd gedacht dat ik minimaal tot mijn 36ste zou kunnen voetballen. Maar dat gaat niet lukken", zegt Peters in het Brabants Dagblad. "Ik sta nog twee jaar onder contract bij Willem II. Ik hoop dat ik nog van waarde kan zijn en er dan eventueel nog een jaar aan kan vastplakken. Maar als het perspectief is dat ik over twintig jaar achter een rollator loop, moet ik mijn conclusies trekken."

Wedden

Meer odds

Peters moet er naar eigen zeggen mee leven dat de knieproblemen er altijd zijn. "Dit is een blessure in de overtreffende trap. Met kraakbeenletsel loop je niet te koop. Er zijn jongens die erover liegen om een transfer niet in gevaar te brengen. Met Willem II heb ik samen besloten om eerlijk te zijn. Ik hou me vast aan artsen die na het zien van een mri-scan dachten: 'nou, nou'. En dat die jongens vervolgens nog zes jaar gespeeld hebben."

Toch spookte een vroegtijdig afscheid wel door zijn hoofd de afgelopen maanden. "Ik ben iemand die graag op alles voorbereid is. Ik wapen me tegen het zwarte gat", zegt de aanvoerder, die in februari zijn universitaire studie organisatiewetenschappen afrondde. "Als ik naar wedstrijden kijk, denk ik wel eens: zal ik ooit die intensiteit nog op kunnen brengen of die sliding kunnen maken? Het zijn overpeinzingen die je diep wegstopt als je met de revalidatie bezig bent."