Verrast door Oranje-uitnodiging van Koeman: 'Ik had mijn vakantie al geboekt'

Verrast door Oranje-uitnodiging van Koeman: 'Ik had mijn vakantie al geboekt'

26-05-2018 17:10
16

Eljero Elia is verheugd dat hij weer deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal. De 31-jarige aanvaller van Istanbul Basaksehir had niet verwacht dat hij een uitnodiging zou krijgen voor de oefeninterlands met Slowakije en Italië.

"Ik had mijn vakantie al geboekt, die heb ik nu even uitgesteld", laat Elia weten aan Voetbal International. Hij speelde zijn laatste interland op 14 november 2012, thuis tegen Duitsland (0-0). "Ik begon me af te vragen of ze me nog wel volgden. Ik kijk heus kritisch naar mijn eigen prestaties. Soms was het de afgelopen jaren terecht dat ik er niet bij was, maar in Turkije heb ik een prima seizoen gedraaid en daarvoor ook bij Feyenoord."

Nadat hij in maart nog buiten de selectie was gehouden door bondscoach Ronald Koeman, uitte Elia via Twitter zijn ongenoegen. "Ik was een beetje een baby die om aandacht schreeuwde", stelt de linksbuiten. "Ik wil bij de beste spelers van Nederland horen, meehelpen om het land weer trots te laten zijn op Oranje. Daarom ben ik ook zo blij dat ik erbij ben. Ik voel me nu als een kind dat een snoepje heeft gekregen."