Katwijk houdt stand in Werkendam en houdt Buijs en Kozakken Boys van titel

Katwijk houdt stand in Werkendam en houdt Buijs en Kozakken Boys van titel

26-05-2018 17:52
16

Katwijk heeft zich tot kampioen in de Tweede Divisie gekroond. De ploeg van trainer Jack van den Berg hield stand op bezoek bij Kozakken Boys: 0-0. De twee titelpretendenten troffen elkaar op de laatste speeldag.

Katwijk genoot lange tijd een enorme voorsprong op de concurrentie, maar sinds de jaarwisseling zakte het elftal van de koploper als een kaartenhuis in elkaar. Daardoor rook Kozakken Boys bloed. Onder sfeervolle en warme omstandigheden in Werkendam trok de ploeg van coach Danny Buijs dan ook ten aanval. Kozakken Boys stichtte het meeste gevaar, maar een treffer bleef uit.

Een kleine tien minuten voor tijd werd de wedstrijd plots gestaakt, omdat arbiter Lorenzo Cairo een blessure had opgelopen en moest worden vervangen door vierde official Derya Serik. Tussendoor gingen ook de spelers en trainers even naar de kleedkamer. Na de onderbreking kroop Katwijk nog door het oog van de naald: Abdulsamed Abdullahi trof de paal met een fraai schot.

In blessuretijd moest Katwijk zelfs verder met tien man na een rode kaart van Kilian Berkhout, maar ook dat overleefden de bezoekers. Zo neemt Buijs geen afscheid met een prijs bij Kozakken Boys. De 35-jarige trainer gaat komend seizoen aan de slag bij FC Groningen.

Overigens promoveert Katwijk niet naar de Eerste Divisie. Dat komt door een beslissing van de KNVB in oktober.