Wijnaldum zocht Karius niet op: 'Niet fijn als continu mensen naar je toe komen'

Wijnaldum zocht Karius niet op: 'Niet fijn als continu mensen naar je toe komen'

Gepubliceerd: zondag 27 mei 2018 om 07:26zo 27-05-2018 om 07:26

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk waren de eerste Nederlanders  in een Champions League-finale sinds Arjen Robbin in 2013, maar die mijlpaal kon ze na afloop gestolen worden. De teleurstelling overheerst bij de Liverpool-spelers.

"Dit voelt echt heel beroerd. Ook door de manier waarop. Natuurlijk is het een sterke tegenstander, maar dit was zo onnodig", zegt Wijnaldum tegen het Algemeen Dagblad. "Het wegvallen van Mo Salah was heel bepalend, denk ik", vervolgt de middenvelder. "Een klap, ja. Je zag toch dat we het even kwijt waren."

Manager Jürgen Klopp benoemde in de rust dat de Liverpool-spelers zich over het verlies van hun sterspeler heen moesten zetten. "Maar als je vervolgens kort daarop op 1-0 achter komt, wordt dat alleen nog maar moeilijker", stelt Wijnaldum, die zijn ploeg uiteindelijk met 3-1 ten onder zag gaan tegen Real Madrid.

De blunders van doelman Loris Karius waren bepalend in de tweede helft. "Ik heb nog niet zoveel tegen hem gezegd. Anderen gingen al naar hem toe na de wedstrijd. Ik denk dat het niet fijn is als er op zo'n moment continu mensen naar je toe komen, daarom liet ik het maar even. Ik spreek hem later nog wel."

Plaats een reactie

zondag 27 mei 2018 om 08:00
Had hij tegen Roma maar zo gekeept....
Vind ik leuk
Shelbourne +5426
zondag 27 mei 2018 om 09:14
Lijntje verstandiger inderdaad om die jongen even te mijden. Dan kan die Karius in alle rust deze pijnlijke avond verwerken.

Los daarvan vond ik Wijnaldum onopvallend spelen. Geen grote fouten gemaakt maar kon het verschil niet maken. Van Dijk vond ik een stuk meer overtuigen op dit niveau.
Vind ik leuk
Marco S +6555
zondag 27 mei 2018 om 09:26
Die keeper kun je echt niet vervangen. Uit menselijke overwegingen moet je hem laten staan. Een kariusje is namelijk nu al een begrip voor elke lul die een bal doorlaat..
Vind ik leuk
Klopper456 +2972
zondag 27 mei 2018 om 10:15
Tja ook zonder die grabbelaar had Liverpool waarschijnlijk verloren... het uitschakelen van Salah door Ramos was het sleutel moment.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws