Memphis erkent: Ik weet dat het met de wedstrijd tegen Portugal te maken had

Memphis erkent: "Ik weet dat het met de wedstrijd tegen Portugal te maken had"

27-05-2018 11:39
36

Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft een grote rol gespeeld in de opmars van Memphis Depay bij Olympique Lyon. Sinds de aanvaller in de punt van de aanval werd gezet bij het Nederlands elftal, scoort hij bij zijn club aan de lopende band.

Koeman gaf Memphis een vrije rol tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Portugal (3-0) eind maart. Dat bracht Lyon-trainer Bruno Génésio op ideeën. "Ik weet sowieso dat het met die wedstrijd te maken had, omdat de coach daar aanwezig was", beaamt de Oranje-international in gesprek met de NOS. "Toevallig was onze spits geschorst, dus toen zette de coach mij in de punt van de aanval. Ik scoorde twee keer en daarna bleef ik scoren. In die vrije rol voel ik mij heerlijk."

Sinds de interland tegen Portugal was Memphis goed voor negen doelpunten en zeven assists in acht wedstrijden namens Lyon. In de laatste wedstrijd van het seizoen hielp hij zijn ploeg met een hattrick aan een Champions League-ticket. "Ja, dat was lekker. Dan kom je hier bij Oranje ook met een lekker gevoel. Maar uiteindelijk hebben we geen prijs gewonnen, dus we moeten ook niet te blij doen", benadrukt de 36-voudig international.