Amateurduo met kater naar FC Groningen: Een bal van de lijn, een bal op de paal

Amateurduo met kater naar FC Groningen: "Een bal van de lijn, een bal op de paal"

28-05-2018 08:07
10

Danny Buijs heeft Kozakken Boys tijdens zijn afscheidswedstrijd niet aan het kampioenschap in de Tweede Divisie kunnen helpen. De nieuwe trainer van FC Groningen bleef thuis tegen Katwijk steken op 0-0, waardoor het op een tweede plek achter de club uit Zuid-Holland eindigt.

De 35-jarige oud-middenvelder wist zich echter te herpakken na het teleurstellende gelijkspel. "Ik zei het al voor de wedstrijd; hoe het ook afloopt, ik kan alleen maar met trots terugkijken op mijn periode bij Kozakken Boys", laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden. "Als ik hierover te lang in zak en as ga zitten, doet dat geen recht aan de afgelopen vier seizoenen en wat ik hier allemaal heb meegemaakt."

Ahmad Mendes Moreira, die samen met Buijs van Werkendam naar Groningen vertrekt, baalt van het verloop van zijn afscheidswedstrijd. "Een bal van de lijn, een bal op de paal. We hadden gewoon moeten winnen. Ik had zo graag afscheid willen nemen met het kampioenschap." De aanvaller gaat nu eerst op vakantie, voordat hij aan zijn eerste avontuur als profvoetballer begint. "Ik heb al een huisje gevonden in Groningen en we hebben een zomerprogramma meegekregen waarmee ik vanaf volgende week aan de slag kan. Ik zorg wel dat ik er klaar voor ben op 24 juni bij de eerste training."

Lees ook: Katwijk houdt stand in Werkendam en houdt Buijs en Kozakken Boys van titel