AS Roma legt eerste versterking vast: zes miljoen voor aanvallende middenvelder

AS Roma legt eerste versterking vast: zes miljoen voor aanvallende middenvelder

28-05-2018 15:25
14

AS Roma heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Ante Coric komt voor zes miljoen euro over van Dinamo Zagreb.

Dat bevestigt Roma maandagmiddag via de officiële kanalen. Coric tekent in het Stadio Olimpico een vijfjarig contract. "Ik ben heel erg blij dat ik bij Roma mag tekenen. Het is toch één van de grootste clubs van Europa", reageert de 21-jarige Kroaat. "Ik heb er alles aan gedaan om hier te komen en ik kan niet wachten om mijn kwaliteiten te tonen."

Coric staat al jaren te boek als een beloftevolle speler en wordt door Roma omschreven als één van de grootste talenten van Europa. Bij Dinamo Zagreb was hij goed voor 143 wedstrijden, 23 doelpunten, vier landstitel en drie bekers. Daarnaast maakte Coric deel uit van de EK-selectie van Kroatië in 2016. Hij gaat niét naar het WK in Rusland.

Het is onduidelijk wat de komst van de aanvallende middenvelder betekent voor de jacht van Roma op Justin Kluivert. Afgelopen week werd gemeld dat Roma en Ajax onderhandelen over de negentienjarige aanvaller, die zijn contract in Amsterdam niet meer wil verlengen.