'Barcelona tikt 35 miljoen euro af en presenteert verdediger binnen enkele dagen'

'Barcelona tikt 35 miljoen euro af en presenteert verdediger binnen enkele dagen'

Gepubliceerd: dinsdag 29 mei 2018 om 07:32di 29-05-2018 om 07:32

FC Barcelona gaat zich definitief versterken met Clément Lenglet. Dat melden diverse Spaanse media dinsdag. De vastgelegde afkoopsom van de Franse verdediger van Sevilla - 35 miljoen euro - is voor Barça geen enkel probleem. 

De 22-jarige Lenglet heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Sevilla. De centrale verdediger manifesteerde zich bij de subtopper als een betrouwbare speler die vooral in opbouwend opzicht van toegevoegde waarde is. Sevilla betaalde in januari 2017 zo'n vijf miljoen euro aan Nancy voor Lenglet. 

Anderhalf jaar later gaat de nummer zeven van de Primera Division dus flink cashen voor de verdediger. Onder meer Cope weet dat Barça op het punt staat om de tranferclausule in het contract van Lenglet te activeren. Voor 35 miljoen kan de Fransman ingelijfd worden. 

Lenglet wordt dus zo goed als zeker de eerste grote aanwinst van Barça voor het nieuwe seizoen. Trainer Ernesto Valverde wil sowieso ook nog een vervanger voor Andrés Iniesta aan zijn sterrenselectie toevoegen. Ook Antoine Griezmann (Atlético Madrid) wordt al maanden gelinkt aan de kampioen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws