Update: Contract ontbonden: Danny staat voor alles open, ook voor Twente

Update: Contract ontbonden: "Danny staat voor alles open, ook voor Twente"

29-05-2018 14:54
47

Danny Holla vertrekt bij FC Twente. Dagblad Tubantia weet dat de routinier gevraagd heeft om ontbinding van zijn contract. Holla moet vanwege de degradatie naar de Jupiler League fors salaris inleveren. Daar staat tegenover dat hij transfervrij mag vertrekken uit Enschede. 

Tubantia weet dat Holla gebruik maakt van die mogelijkheid. De verbintenis van de vrijetrappenspecialist in Enschede liep nog twee jaar door. Aan de samenwerking tussen beide partijen komt nu echter een einde. 

Wedden

Meer odds

Een jaar geleden maakte Holla transfervrij de overstap van PEC Zwolle naar Twente. In zijn eerste - en uiteindelijk dus enige- seizoen bij Twente kwam hij tot 25 optredens in de Eredivisie (twee invalbeurten). Holla tekende voor twee doelpunten en vier assists.

In het geruchtencircuit wordt de middenvelder inmiddels in verbad gebracht met een terugkeer naar FC Groningen. Daar begon in 2006 de profcarrière van de rechtspoot. 

Update 14.54: Het is niet uitgesloten dat Holla tóch bij FC Twente blijft. Zaakwaarnemer Johan Wins laat dat aan Voetbal International weten. Zijn cliënt maakt inderdaad gebruik van een degradatieclausule, maar 'staat open voor een nieuw contract, onder aangepaste voorwaarden'.

"Danny staat voor alles open, ook voor FC Twente. We zijn ook altijd op een positieve wijze in gesprek gebleven met FC Twente", aldus Wins, die ontkent dat FC Groningen in beeld is. "Wij hebben nooit met Groningen gesproken."