'De tijd dringt voor Ajax-doelwit: man van 15 miljoen krijgt nog een week de tijd'

'De tijd dringt voor Ajax-doelwit: man van 15 miljoen krijgt nog een week de tijd'

29-05-2018 20:29
41

De tijd begint te dringen voor Rodolfo Pizarro. Guadalajara Chivas heeft de 24-jarige middenvelder een ultimatum gesteld: hij moet binnen een week laten weten wat zijn toekomstplannen zijn.

Dat meldt de Mexicaanse tak van ESPN. Het is voor Chivas onduidelijk hoe de toekomst van Pizarro eruit ziet. De Mexicaan heeft oren naar een transfer naar Europa, maar bij de club weten ze niet waar ze aan toe zijn.

Er is interesse voor Pizarro, onder meer van Ajax. ESPN laat de naam van Ajax wederom vallen. Zelf vindt hij het geen straf om bij Chivas te blijven, maar zijn zaakwaarnemer lijkt een transfer naar Europa te willen forceren. Daardoor is de kans groot dat Pizarro deze zomer afscheid neemt van zijn werkgever. Hij heeft van de club een week de tijd gekregen om alle opties te overwegen. Daarna moet hij aan de directie laten weten wat hij gaat doen.

Mocht Pizarro deze zomer geen transfer maken naar Europa, dan is de kans volgens ESPN aanwezig dat hij de overstap maakt naar het Mexicaanse Monterrey FC. Die club heeft een bod van 17 miljoen dollar (omgerekend iets minder dan vijftien miljoen euro) op Pizarro gedaan. De middenvelder moet daar echter wel zelf voor open staan.

De kans is volgens ESPN groot dat het nog voor de start van het WK in Rusland duidelijk is waar de toekomst van Pizarro ligt. Mocht Pizarro de overstap maken voor het bedrag dat Monterrey geboden heeft, dan is hij de duurste speler ooit in de geschiedenis van Chivas.

Ajax werd begin mei ook al gelinkt aan Pizarro. "De waarheid is dat er veel geïnteresseerde clubs zijn, net name uit Europa. Ik moet nog bekijken wat ik ga doen, wat bij me past en waar ik gelukkig zal zijn. Ik weet niet naar welke competitie mijn voorkeur uit gaat", zei hij toen.