'United slaat eerste slag op transfermarkt: verdediger komt voor 20 miljoen'

'United slaat eerste slag op transfermarkt: verdediger komt voor 20 miljoen'

29-05-2018 21:34
19

Diogo Dalot moet de eerste zomerversterking van Manchester United worden. De Portugese jeugdinternational van FC Porto is voor een zacht prijsje op te halen in Portugal.

The Telegraph, The Daily Mail en Sky Sports melden dat United interesse heeft in Dalot (19). In het contract van de vleugelverdediger staat een vastgestelde afkoopsom van twintig miljoen euro. Hij heeft nog een contract voor een jaar bij Porto.

Dalot speelde het afgelopen seizoen zijn eerste wedstrijden in de hoofdmacht van Porto. Naar verluidt staat hij er ook bij andere Europese clubs goed op, maar lijkt United aan het langste eind te trekken. Het is volgens Engelse media zo goed als zeker dat Dalot op korte termijn gepresenteerd gaat worden op Old Trafford.

Dalot kan onder de vleugels van routinier Antonio Valencia uitgroeien tot een volwaardige rechtsback die zijn mannetje staat in de Premier League. Tot die tijd kan hij concurreren met de ervaren verdediger uit Ecuador. Mocht United-manager José Mourinho problemen hebben op de linkerflank, dan kan hij Dalot ook daar inzetten.