Bezorgde Stevens luidt noodklok: 'Niemand weet hoe het verder moet'

Bezorgde Stevens luidt noodklok: 'Niemand weet hoe het verder moet'

30-05-2018 09:05
52

Huub Stevens maakt zich 'grote zorgen' over Roda JC. De voormalig trainer van de Limburgse degradant laat dat weten in gesprek met Voetbal International. Het was  een slechte maand voor Stevens: naast Roda degradeerde ook Hamburger SV, een andere ploeg waar hij werkte en warme gevoelens voor heeft. 

"Het raakt me, honderd procent. Zeker in het geval van Roda en HSV, twee clubs waar ik met heel veel plezier heb gewerkt. Maar in beide gevallen zag ik het wel al langer aankomen. Als je zoals HSV binnen een jaar drie keer van trainer wisselt en ook de manager en een directeur nog op straat zet, is het wachten totdat de paniek op het veld overslaat", vertelt Stevens.

"Het is amper voor te stellen, een traditieclub uit zo’n grote stad, met zoveel fantastische fans, gewoon in de Tweede Bundesliga... Maar HSV komt er wel weer bovenop, dat is duidelijk. Hamburg is een rijke stad, daar staan altijd mensen klaar om financieel bij te springen. Die luxe hebben ze niet in Kerkrade."

"Over Roda maak ik me dan ook grote zorgen. Ze kunnen nog niet aan de slag, want volgens mij weet niemand precies hoe het verder moet. Gezien de concurrentie in de Eerste Divisie moet de club zo snel mogelijk vooruit."