Van der Vaart gaat mogelijk Nederlands duo achterna in Denemarken: Wel contact

Van der Vaart gaat mogelijk Nederlands duo achterna in Denemarken: "Wel contact"

30-05-2018 11:00
26

Rafael van der Vaart is nog lang niet van plan om zijn voetbalcarrière te beëindigen en blijft het liefst in Denemarken. De transfervrije linkspoot vertrekt transfervrij bij landskampioen FC Midtjylland en weegt nu zijn opties af.

Eén van die opties is Esbjerg fB: de club is dit seizoen naar het hoogste niveau in Denemarken gepromoveerd en heeft een Nederlandse trainer en technisch directeur (John Lammers en Ted van Leeuwen, red.). Bovendien is Estavana Polman, de vriendin van Van der Vaart, als handbalster actief in Esbjerg. "Met die club is af en toe wel contact, maar niet dusdanig dat er een contract klaarligt of zo. Ik ga me ook niet aanbieden", vertelt Van der Vaart aan het Algemeen Dagblad.

De 109-voudig international denkt dat hij nog altijd van waarde kan zijn voor een eventuele nieuwe club, net als enkele van zijn generatiegenoten. "Kijk naar Van Persie, hoe belangrijk hij nog is geweest voor Feyenoord. Qua speelminuten wordt het allemaal wat minder, maar aan de bal hoef je ons niets te vertellen."

Lees ook: Transfervrije Van der Vaart zoekt club: 'Die mensen moeten maar lekker lullen'