'Eerst slagen bij Ajax, daarna naar het buitenland. Ik speel graag in de regen'

'Eerst slagen bij Ajax, daarna naar het buitenland. Ik speel graag in de regen'

30-05-2018 11:34
102

Perr Schuurs gaat er alles aan doen om te slagen bij Ajax. De achttienjarige centrale verdediger is deze zomer overgekomen van Fortuna Sittard en spreekt van een jongensdroom die uitkomt.

Dat de stap van Limburg naar Amsterdam volgens sommigen te groot zou zijn, doet voor Schuurs niet ter zake. "Als je jongensdroom uitkomt en je krijgt deze kans, dan pak je hem. Wie zegt me dat ik na één of twee jaar FC Utrecht of Vitesse deze kans nog steeds krijg?", stelt de beloftevolle verdediger in gesprek met Voetbal International. Schuurs is onlangs al met Ajax meegegaan naar de seizoensafsluiting in Abu Dhabi. "Eigenlijk ging het heel vanzelfsprekend. Jongens als Donny van de Beek, Dani de Wit en Frenkie de Jong kende ik allemaal al. Ik ben heel goed opgevangen."

Wedden

Meer odds

De geboren Limburger denkt zelfs al voorzichtig aan een volgende stap. "Eerst slagen bij Ajax. Daarna naar het buitenland." Een voorkeur voor een land heeft Schuurs niet. "Ik houd van in de regen spelen, dat vind ik heerlijk, dan voel ik me altijd goed. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet in Spanje of Italië zou willen voetballen."

Lees ook: 'Feyenoord was geen optie. Mijn ouders hadden een voorkeur voor PSV, ik voor Ajax'