'Aan alles merkte je dat Ajax wilde laten zien dat ze de kampioen konden verslaan'

'Aan alles merkte je dat Ajax wilde laten zien dat ze de kampioen konden verslaan'

30-05-2018 17:12
36

Niklas Moisander herinnert zich het kampioensjaar van AZ als de dag van gisteren. De Finse verdediger (32) is lyrisch over trainer Louis van Gaal en kan zich nog herinneren dat zijn ploeg een 'gedenkwaardige' wedstrijd bij Ajax speelde.

"We waren al kampioen. Maar aan alles merkte je dat Ajax wilde laten zien dat zij de nieuwe titelhouder konden verslaan", vertelt Moisander op de clubsite van AZ. "Van Gaal sprak ons toe voorafgaand aan de wedstrijd: Laat ze de glans van ons kampioenschap niet afnemen. We mogen hier niet verliezen."

"Ik weet ook nog goed dat AZ-fans replica-schalen hadden meegenomen om de Ajax-supporters te jennen. We bleven goed overeind en speelden met 1-1 gelijk. Aan het kampioensfeest deed het niets af."

De technische staf van AZ voelde voor Moisander als 'de perfecte mix'. "Louis Van Gaal was natuurlijk de grote baas. De beste trainer die ik ooit heb gehad. Daarnaast had je Martin Haar, die kon me werkelijk alles bijbrengen wat betreft verdedigen. En Shota Arveladze was een prettige aanvulling. Ik kende hem nog uit zijn tijd als speler en hij zorgde voor de juist sfeer in de groep."