La Gazzetta: Ajax wil geen vijftien miljoen, maar het dubbele voor Kluivert

La Gazzetta: Ajax wil geen vijftien miljoen, maar het dubbele voor Kluivert

31-05-2018 09:24
151

Ajax leek in eerste instantie vijftien tot twintig miljoen euro te willen ontvangen voor Justin Kluivert, maar de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport meldt heel iets anders: Ajax wil bijna het dubbele.

De doorgaans betrouwbare roze sportkrant schrijft, net als diverse andere Italiaanse media, dat AS Roma een persoonlijk akkoord heeft bereikt met zaakwaarnemer Mino Raiola over een transfer van Kluivert, maar laat een heel ander transferbedrag vallen dan wat de meeste media schrijven: Ajax schat de waarde van Kluivert in rond de 30-35 miljoen euro. De kans dat de Amsterdammers dat bedrag gaan krijgen voor een speler die nog maar een eenjarig contract heeft, lijkt uitgesloten.

Volgens La Gazzetta is Roma in ieder geval niet bereid om zoveel geld te betalen voor Kluivert. De Romeinen willen 'minder, veel minder' uitgeven. Dat Raiola sprak met technisch directeur Monchi was woensdag groot nieuws in Italië. Woensdagavond werd bekend dat Monchi en Raiola in grote lijnen akkoord zijn over een contract voor Kluivert, vermoedelijk voor vijf jaar.

Nu is het aan Roma om een akkoord te bereiken met Ajax. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zal er volgens de Italiaanse krant alles aan doen om een zo hoog mogelijk transferbedrag uit de onderhandelingen te slepen. 

Lees ook'Raiola bereikt persoonlijk akkoord over transfer Kluivert en legt bal bij Ajax'