AZ haalt hoofdscout op bij FC Groningen: AZ heeft het goed voor elkaar

AZ haalt hoofdscout op bij FC Groningen: "AZ heeft het goed voor elkaar"

31-05-2018 12:36
41

Carlos Aalbers is de nieuwe hoofdscout van AZ. De afgelopen twee jaar was Aalbers (54) hoofdscout bij FC Groningen. In Alkmaar vervangt hij Michel Doesburg.

Aalbers was voorheen ook technisch directeur van NEC en Willem ll, maar richtte zich daarna op de scouting. Na een periode van twee jaar bij Groningen, vertrekt hij naar AZ. "Ik kreeg een goed gevoel van de gesprekken die ik met AZ heb gehad", vertelt Aalbers op de clubsite van AZ. "AZ heeft het goed voor elkaar wat betreft organisatie, mensen en faciliteiten. Dat gaf voor mij de doorslag om de stap van FC Groningen naar AZ te maken."

Wedden

Meer odds

Op de clubsite van Groningen vertelt technisch manager Ron Jans dat hij het vertrek van Aalbers jammer vindt. "Carlos was een zeer gewaardeerde hoofdscout. En blijkbaar vonden wij dat niet alleen. AZ heeft zijn kwaliteiten onderkend en hem weten te verleiden tot een overgang. Wij danken Carlos hartelijk voor zijn betrokkenheid bij FC Groningen en zijn inspanningen voor de club. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Aalbers was er in zijn periode bij NEC verantwoordelijk voor dat Alireza Jahanbakhsh naar Nederland kwam. De uitblinker uit Iran speelt inmiddels voor de Alkmaarders. Doesburg vertrekt bij AZ en lijkt op weg naar Ajax.