Vormer fleurt Oranje-debuut op met gelijkspel in en tegen Slowakije

31-05-2018 22:38
38

Het Nederlands elftal heeft de één na laatste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Oranje speelde donderdagavond een matige eerste helft in en tegen Slowakije, maar wist zich na rust te herpakken en ging met 1-1 van het veld.

Bondscoach Ronald Koeman stelde Jeroen Zoet op als eerste doelman en liet de Champions League-finalisten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum op de bank plaatsnemen. Oranje werkte een moeizame eerste helft af en kwam na tien minuten al op achterstand. Voormalig Willem II-spits Adam Nemec was Daley Blind de baas in een luchtduel en kopte de bal achter Zoet: 1-0.

Slowakije bleef voor rust de bovenliggende partij. Marek Hamsik, die de 1-0 inleidde met een puntgave voorzet, kopte naast en Juraj Kucka raakte de lat met een fraaie afstandspoging. In de slotfase van de eerste helft meldde Oranje zich aan het front: Stefan de Vrij kopte echter over en Memphis Depay zag een vrije trap gepareerd worden door doelman Martin Dubravka.

Koeman greep in tijdens de rust: de dertigjarige Ruud Vormer mocht zijn Oranje-debuut maken als vervanger van Donny van de Beek. Na een uur spelen trok Quincy Promes de stand gelijk: de topscorer van de Russische Premjer Liga bekroonde een fraaie aanval via Matthijs de Ligt en Depay met een strak schot in de verre hoek: 1-1. Daar bleef het ook bij, hoewel het betere Oranje enkele aardige mogelijkheden kreeg via Vormer, Depay en Daryl Janmaat.

De Oranje-internationals werken nog één vriendschappelijke wedstrijd af voordat ze naar hun vakantieadressen kunnen vertrekken. Op maandagavond 4 juni is Italië de tegenstander.