'Toch geen Real-clausule: Tottenham vraagt enorm bedrag voor Pochettino'

'Toch geen Real-clausule: Tottenham vraagt enorm bedrag voor Pochettino'

01-06-2018 07:30
20

Alles wijst erop dat Real Madrid zijn zinnen heeft gezet op Mauricio Pochettino als opvolger van de plotseling vertrokken Zinedine Zidane. De Champions League-winnaar moet echter met een enorme som geld over de brug komen om zijn contract af te kopen.

Volgens de Britse kwaliteitskrant The Times vraagt Tottenham Hotspur liefst 48 miljoen euro voor zijn succesvolle manager. Pochettino tekende onlangs een nieuw, vijfjarig contract in Londen ter waarde van 9,6 miljoen per seizoen. In tegenstelling tot eerdere berichten is in de verbintenis geen vertrekclausule opgenomen.

De Spurs zijn hoopvol dat Pochettino de avances van Real Madrid afslaat, omdat hij toegewijd is aan het bouwen van een jonge, Europese topploeg in Londen. De club rekent op een flinke boost als het volgend seizoen het nieuwe stadion betreedt. Voordat de 46-jarige Argentijn vorige week verlengde, kreeg hij garanties over het transferbudget en de plannen om de selectie intact te houden.

Mocht Pochettino toch zwichten voor het aanbod van Real, dan zal de Spaanse grootmacht dus in ieder geval een enorm bedrag op tafel moeten leggen. Hoewel Real in het verleden al vaak diep in de buidel tastte voor spelers, zou het een unicum zijn als een manager zoveel geld kost. Voorzitter Florentino Perez is hoe dan ook een bewonderaar van Pochettino.

Lees ookReal Madrid schakelt door en zoekt contact met beoogde nieuwe trainer