Real in achtbaan door Zidane, Ronaldo en Bale: 'Typische aanval van narcisme'

Real in achtbaan door Zidane, Ronaldo en Bale: 'Typische aanval van narcisme'

02-06-2018 09:07
27

Real Madrid is na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool in een achtbaan terechtgekomen. Sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale hintten naar een vertrek, terwijl coach Zinedine Zidane plots opstapte.

Juan Castro en Santi Giménez van respectievelijk Marca en AS, de twee belangrijkste sportkranten van Madrid, snappen dat Zidane is vertrokken. "Hij vertelde dat hij na tweeënhalf jaar erg moe was. Daarnaast moest hij het team vernieuwen. Dat vond hij moeilijk, omdat de spelers ook zijn vrienden zijn", zegt Castro tegen de NOS.

"Hij zou ook een oplossing moeten bedenken voor de situatie rond Ronaldo en Bale. Allemaal problemen, die hij nu niet meer hoeft op te lossen. Hij vertrekt nu als held", vervolgt Castro. Giménez: "Zidane wist dat hij zou worden ontslagen als-ie in Kiev de finale zou hebben verloren. Dat heeft hij in zijn achterhoofd gehouden. Hij wist ook dat hij in september of oktober, als hij tien punten achter Barcelona zou staan, alsnog zou worden ontslagen. Dat wilde hij voorkomen."

Over de actie van Ronaldo zijn de journalisten het eens: het was een schreeuw om aandacht, maar vooral om geld. "Het bewuste interview van Ronaldo na afloop was een typische aanval van narcisme. Hij wil altijd de spotlights op hem gericht hebben. Hij kwam in de wedstrijd niet voor. Hij scoorde niet. Het draaide om de andere spelers en Zidane. Op deze manier kijkt toch iedereen weer naar hem", zegt Gimenez.

"Hij wil meer verdienen", stelt Castro. "Ik verwacht dat Ronaldo een contractverbetering krijgt en dan gewoon blijft. Er is geen club waar hij meer prijzen kan winnen dan bij Real. Bovendien zal geen enkele club willen betalen wat hij vraagt. En hij wil wedijveren met Lionel Messi. Dat kan alleen als hij in dezelfde competitie speelt." De twee verwachten wel dat Gareth Bale vertrekt, al kan een nieuwe trainer daar verandering in brengen.