Feyenoord verslaat PSV in heftige bekerfinale; twee keer rood, massale knokpartij

02-06-2018 15:28
107

Het bekertoernooi is zaterdagmiddag prooi geworden voor Feyenoord O19. Tijdens de finale in Rotterdam werd PSV O19 met 2-1 verslagen. Jordy Wehrmann was de grote man aan Rotterdamse zijde: hij scoorde in de 95e minuut én tijdens de verlenging.

PSV won dit seizoen zowel de Super Cup als de landstitel en dus waren de beloftes uit Eindhoven op jacht naar de welbekende treble. Tijdens de eerste helft gebeurde er weinig. Na de pauze brak Joë Piroe de wedstrijd open. De spits tekende voor de 0-1.

In de 72e minuut volgde een domper voor PSV. Zakaria Aboukhlal pakte zijn tweede gele kaart. Vanaf dat moment werd het ook zeer onrustig. De scheidsrechter van dienst moest ingrijpen bij diverse opstootjes. Het duurde tot de allerlaatste seconde voordat Feyenoord de stand gelijk kon trekken. In de vijfde minuut van de extra tijd (!) scoorde aanvoerder Wehrmann.

In de verlenging was het opnieuw Wehrmann die de finale in het voordeel van zijn club besliste. Ditmaal scoorde hij werkelijk fantastisch op aangeven van Cheick Touré.

De verlenging werd ontsierd door een vechtpartij langs de zijlijn. De 21 spelers op het veld, wissels en leden van de technische staf waren betrokken. Feyenoorder Ian Smeulers kreeg rood. Na een afkoelingsperiode van ongeveer een kwartier werd de wedstrijd hervat. In de resterende vijf minuten werd er niet meer gescoord.