Volop verbazing over Emmen-exit: 'Als ik 21 was, ging ik blind voor de Eredivisie'

Volop verbazing over Emmen-exit: 'Als ik 21 was, ging ik blind voor de Eredivisie'

Gepubliceerd: zaterdag 2 juni 2018 om 19:00za 02-06-2018 om 19:00

Jeroen Veldmate heeft zaterdag voor heel wat gefronste wenkbrauwen gezorgd. De 29-jarige verdediger promoveerde onlangs met FC Emmen naar de Eredivsie, maar kiest ervoor om komend seizoen namens Go Ahead Eagles in de Jupiler League te blijven.

"Ik begrijp de verwondering, maar ik wilde mijn gevoel niet negeren", laat Veldmate weten aan RTV Drenthe. De verdediger was met FC Emmen in gesprek over een verlenging van zijn aflopende contract, maar het aanbod van de Eredivisie-debutant kon niet opwegen tegen dat van Go Ahead. "Daar was het bam, bam, bam. In de Jupiler League is Go Ahead Eagles altijd al een club geweest die me aansprak, ook qua sfeer. (...) Ik was meteen enthousiast over de plannen die ze hadden en natuurlijk is het ook fijn dat ik de trainer ken (voormalig Heracles-trainer John Stegeman, red.)."

Veldmate neemt echter met pijn in zijn hart afscheid van Emmen, waar hij pas aan zijn eerste seizoen bezig was. "Toen we promoveerden met FC Emmen en helemaal na de huldiging werd het lastiger om een goede afweging te maken. Met name de huldiging, met al die uitzinnige mensen, deed iets met me", vertelt de zoon van Ajax-scout Henk Veldmate. "Als ik nu een jaar of 21 was geweest, dan was ik hoogstwaarschijnlijk blind voor Emmen en de Eredivisie gegaan. Maar blijkbaar wegen toch andere dingen zwaarder bij mij."

Lees ook: Emmen zonder Veldmate de Eredivsie in: steunpilaar terug naar de Jupiler League

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws