Update: Pechvogel Kompany dreigt wéér eindtoernooi te missen: Het is afwachten

Update: Pechvogel Kompany dreigt wéér eindtoernooi te missen: "Het is afwachten"

03-06-2018 10:25
33

Een persoonlijk drama dreigt voor Vincent Kompany. De aanvoerder van de nationale ploeg van België is zaterdagavond geblesseerd uitgevallen tijdens het oefenduel met Portugal. Mogelijk moet Kompany het naderende WK in Rusland aan zich voorbij laten gaan.

Aan het begin van de tweede helft van de oefeninterland in Brussel greep Kompany naar zijn hamstring. Zonder een blessurebehandeling af te wachten zocht de sterspeler van Manchester City de kleedkamer op. 

Kompany probeerde Portugal-aanvaller Gelson Martins af te stoppen toen het misging voor de voormalig speler van Hamburger SV en Anderlecht. De stopper leek zich te overstrekken en wist meteen dat het fout zat. Bondscoach Roberto Martinez was gedwongen om Dedryck Boyata in de ploeg te brengen.

De afgelopen seizoenen werd Kompany talloze keren geplaagd door (spier)blessures. Het EK 2016 in Frankrijk ging vanwege een kwetsuur óók al aan de neus van de routinier voorbij. 

Update 03/06 10.25: Martinez maakt zich zorgen om de situatie van Kompany. Na afloop van het oefenduel met Portugal bevestigde de keuzeheer dat de verdediger geblesseerd is aan zijn hamstring. "Zondag volgt er een scan. Het is afwachten. Binnen 48 uur weten we de ernst van de situatie", aldus Martinez in gesprek met Belgische media. "Vincent vertelde me dat hij iets voelde. Hij kent zijn eigen lichaam natuurlijk goed. Hij weet wanneer het niet goed zit."