'Hij speelde zes jaar voor Ajax zonder ook maar ergens serieus in beeld te zijn'

'Hij speelde zes jaar voor Ajax zonder ook maar ergens serieus in beeld te zijn'

03-06-2018 11:15
49

Het is 'onbegrijpelijk' dat Everton een jaar geleden een kleine 30 miljoen euro op tafel legde voor Davy Klaassen. Kevin Ratcliffe, een legendarische oud-verdediger van The Toffees, zegt dat zondag in gesprek met The Daily Mirror. Hij hoopt dat Marcel Brands beter werk verricht op Goodison Park.

In juni 2017 maakte toenmalig Ajax-captain Klaassen voor een enorm bedrag de overstap naar Engeland. "We kunnen ons deze zomer geen fouten veroorloven, zoals het aantrekken van Klaassen voor 27 miljoen euro. Onbegrijpelijk. Geen enkele club had interesse en wij betaalden veel te veel", blikt Ratcliffe terug.

"Klaassen speelde zes jaar voor Ajax zonder ook maar ergens serieus in beeld te zijn. Ik weet zeker dat zelfs Ajax verbaasd was over het aanbod van Everton."

Sinds deze week heeft Brands als director of football de touwtjes in handen bij The Toffees. "Ik hoop dat hij niet vaak op de tribune zit op Goodison Park. Onze technisch directeur moet juist bij andere wedstrijden potentiële versterkingen bekijken. Brands en de nieuwe manager Marco Silva moeten zich bewijzen. Dat zal een uitdaging zijn."

Lees ook: 'Slecht nieuws voor Klaassen: Brands troeft Liverpool, Tottenham en Man City af'