Dolberg lijkt hard op weg naar Rusland: Ik heb grote plannen met Kasper

Dolberg lijkt hard op weg naar Rusland: "Ik heb grote plannen met Kasper"

03-06-2018 15:37
29

Kasper Dolberg lijkt goede kans te maken op deelname aan het WK met Denemarken. Twee concurrenten van de twintigjarige Ajax-spits zijn geblesseerd, waardoor hij opschuift in de pikorde. Zondag wordt de definitieve WK-selectie van de Denen bekend.

Andreas Cornelius en Nicklas Bendtner kampen op dit moment met blessures en het is de vraag of de twee aanvallers klaar zijn voor het WK in Rusland. Age Hareide, bondscoach van de Denen, kiest daardoor voor Dolberg, die zaterdag inviel tijdens de oefeninterland tegen Zweden (0-0).

"Kasper is een goede speler met veel potentie", aldus Hareide tegen Ekstra Bladet over de Ajax-spits. "Helaas is hij dit seizoen lang geblesseerd geweest, maar ik heb het gevoel dat hij er nu klaar voor is. Hij is in elk geval weer honderd procent fit. We moeten niet aan alleen dit WK denken, maar ook aan de toekomst van Denemarken. Ik heb grote plannen met Kasper."

Met die uitspraken lijkt Hareide te bevestigen dat Dolberg wordt opgenomen in de 23-koppige selectie van Denemarken. De andere spits, Nicolai Jörgensen van Feyenoord, is zeker van zijn plek.