Update: Definitief Nederlands gezelschap voor Martens bij FC Barcelona

Update: Definitief Nederlands gezelschap voor Martens bij FC Barcelona

Gepubliceerd: maandag 4 juni 2018 om 17:03ma 04-06-2018 om 17:03

FC Barcelona doet zaken met Ajax. Niet Matthijs de Ligt of Frenkie de Jong, maar Stefanie van der Gragt, international van de Oranjevrouwen, maakt de overstap naar de Catalaanse topclub.

Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Van der Gragt tekent voor twee jaar bij Barcelona. Ze wordt na sterspeelster Lieke Martens de tweede Nederlandse bij de beste club van Spanje. Zaterdag won Barcelona nog de Spaanse beker met Martens in de basis.

Het ambitieuze Barcelona had Van der Gragt al langer op de korrel. De 25-jarige verdediger won afgelopen seizoen de landstitel en beker met Ajax, terwijl ze in de zomer een belangrijke rol speelde bij de Oranjevrouwen. In Nederland pakten zij de Europese titel.

Voor Van der Gragt wordt het haar tweede avontuur in het buitenland. Eerder speelde ze in het seizoen 2016/2017 bij een andere club van naam: Bayern München. De Telegraaf schrijft dat Van der Gragt deze week wordt gepresenteerd bij Barcelona.

Update 17.03 uur: Stefanie van der Gragt speelt komend seizoen definitief voor FC Barcelona, bevestigt haar management. De verdedigster komt over van Ajax, waarmee ze in de voorbije jaargang de dubbel veroverde. In Catalonië gaat ze samenspelen met Lieke Martens.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws