'Koeman heeft Oranje-geraamte: vier spelers lijken al zeker van basisplaats'

'Koeman heeft Oranje-geraamte: vier spelers lijken al zeker van basisplaats'

04-06-2018 07:26
45

Vier spelers lijken zeker van een basisplaats bij het Nederlands elftal. Jasper Cillessen, Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ryan Babel moeten het geraamte gaan vormen, meldt De Telegraaf.

Alleen als ze er maandagavond tegen Italië een potje van maken, kunnen zij hun 'zekere' basisplaats nog verliezen, schrijft de ochtendkrant. Bondscoach Ronald Koeman leek dat te willen bevestigen op de persconferentie, maar beet net op tijd op zijn lip. "Dan moet ik voor deze wedstrijd al zaken benoemen die ik liever erna bespreek. Dus dat ga ik nu niet doen."

Wedden

Meer odds

"Ja, na Italië wijs ik een eerste doelman aan. Maar dat hoeft pas in september", voegde Koeman daaraan toe. Aangezien Koeman overtuigd is van de vier, bleven ze tegen Slowakije aan de kant. Als blessures geen roet in het eten gooien, lijken ook Matthijs de Ligt en Memphis Depay vrij zeker van een basisplaats op 9 september tegen Frankrijk (uit) in de Nations League.

Een andere speler die op de deur klopt is Ruud Vormer. "Of hij na zijn goede invalbeurt in Slowakije weer speelt? Dat zou kunnen", hield Koeman zich op de vlakte. "Als je 25 spelers selecteert, is het heel moeilijk om iedereen een eerlijke kans te geven. Maar ook bij invalbeurten houd ik er wel rekening mee dat ik de spelers die ik heb opgeroepen, zoals Eljero Elia, minuten geef."

Van het Oranje dat er op 9 september in het Stade de France zal staan, worden de contouren tegen Italië al zichtbaar. "Het zal grotendeels dat team zijn dat de Nations League ingaat", bevestigt Koeman. "Maar er zijn posities, waar nog concurrentie is."