Ajax komt met statement: club is volgens adviseurs niet aansprakelijk

Ajax komt met statement: club is volgens adviseurs niet aansprakelijk

Gepubliceerd: maandag 4 juni 2018 om 13:41ma 04-06-2018 om 13:41

Ajax ziet geen reden om aan te nemen dat de club aansprakelijk is voor het tragische ongeval van Abdelhak Nouri. De familie is naar de arbitragecommissie van de KNVB gestapt om tot een oplossing te komen over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

'Nadat alle beschikbaar gestelde informatie door Ajax is voorgelegd aan zijn externe juridische en medische adviseurs, zijn deze enkele maanden geleden tot de conclusie gekomen dat er op grond van die informatie geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen', laat Ajax weten in een statement op de officiële website.

'Sindsdien is geen nadere informatie ter beschikking gesteld. De adviseurs van de familie Nouri beoordelen het anders en dus wordt het voorgelegd aan de arbitragecommissie, een onafhankelijk instituut van de KNVB.' Ajax benadrukt dat het 'de volle verantwoordelijkheid zal nemen, in geval vast mocht komen te staan dat de club aansprakelijk is'.

Ajax geeft ook aan dat er regelmatig contact is met de familie Nouri. 'Met als doel om onder meer op de juiste wijze invulling te kunnen geven aan de huisvesting en bijbehorende zorg die Abdelhak nodig heeft. Over de voorstellen die over en weer zijn gedaan, konden de familie en de club het vooralsnog niet eens worden.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws