Arsenal shopt bij Juventus en heeft eerste aanwinst van tijdperk-Emery binnen

Arsenal shopt bij Juventus en heeft eerste aanwinst van tijdperk-Emery binnen

05-06-2018 15:09
40

Arsenal heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen vastgelegd. De ervaren rechtsback Stephan Lichtsteiner (34) komt over van Juventus.

The Gunners hebben dit dinsdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Lichtsteiner komt transfervrij over van Juventus, waar hij over een aflopend contract beschikte. De back speelde sinds 2011 in Turijn en wist met Juventus zeven keer op rij de Serie A te winnen.

"Stephan zorgt voor leiderschap en ervaring in onze selectie", vertelt de nieuwe trainer Unai Emery over zijn eerste aanwinst. "Hij is niet alleen een uitstekende speler, maar ook een positief ingestelde en toegewijde prof. Ik weet zeker dat Stephan zowel binnen als buiten de lijnen een grote bijdrage kan leveren."

Lichtsteiner heeft al een hele carrière achter de rug. De back debuteerde in het seizoen 2001/2002 namens Grasshoppers en maakte sindsdien naam bij Lille, SS Lazio en Juventus. In de tussentijd werkte hij 98 interlands namens Zwitserland af. De WK-wedstrijd tegen Brazilië op 17 juni kan Lichtsteiners honderdste wedstrijd in de nationale ploeg worden.