'Ajax moet bepaald bedrag afstaan aan Heerenveen na miljoenentransfer'

'Ajax moet bepaald bedrag afstaan aan Heerenveen na miljoenentransfer'

05-06-2018 17:25
52

Als Hakim Ziyech de transfer maakt naar AS Roma, rinkelt de kassa van sc Heerenveen. Omroep Friesland-presentator Roelof de Vries weet dat de club uit Friesland een flink geldbedrag krijgt bij de verkoop van Ziyech.

"Datzelfde geldt ook voor Bas Dost. Ziyech heeft nog wat langer in de jeugd gespeeld", zegt De Vries bij Omroep Friesland. "Per jaar dat ze in de jeugd van Heerenveen hebben gespeeld, krijgen ze een bepaald percentage. Daar zit een verdeelsleutel op. Het hangt er een beetje vanaf, maar als hij voor dertig miljoen naar Roma gaat, wat zomaar zou kunnen, dan zou Heerenveen zomaar een paar ton kunnen krijgen. Dat is leuk.

De Vries verwacht dat de transfer van Denzel Dumfries naar PSV rond gaat komen. "Ik denk dat dat wel rondkomt, maar ze moeten er wel nog even uitkomen. Er zit nog een 'verschil tussen vraag en aanbod'. Dat is het letterlijke wat hij (technisch manager Gerry Hamstra, red.) op dit moment zegt. Als Dumfries weggaat, is het de bedoeling dat Floranus van Sparta komt."