Gigantisch miljoenenbedrag lonkt voor PSV, Ajax lijkt alleen te mogen dromen

Gigantisch miljoenenbedrag lonkt voor PSV, Ajax lijkt alleen te mogen dromen

Gepubliceerd: dinsdag 5 juni 2018 om 18:40di 05-06-2018 om 18:40

Het prijzenschema voor de Champions League is dinsdag door de UEFA naar buiten gebracht. De bedragen waren voor een groot deel al bekend, maar zijn nu bevestigd.

In het nieuwe Europese seizoen wordt in totaal 3,25 miljard euro verdeeld. Ruim twee miljard is er gereserveerd voor de Champions League. De rest is voor de Europa League en Super Cup. PSV kan een flink bedrag opstrijken bij het bereiken van de groepsfase van het miljardenbal, maar ook in de voorrondes is er al flink wat geld te verdienen. Datzelfde geldt voor Ajax.

Clubs die zich kwalificeren voor de groepsfase van de CL verdienen 15,25 miljoen euro. Mocht PSV stranden in de play-offs, dan krijgt de club alsnog vijf miljoen euro. Als die ronde overleefd wordt krijgt de club geen specifiek bedrag, maar wordt de 15,25 miljoen euro geïncasseerd voor de plaatsing.

Mocht PSV zich plaatsen, dan krijgt de club naast de 15,25 miljoen ook nog een bonus over de coëfficiëntenranking van de afgelopen tien jaar. Dat is voor PSV ongeveer tien miljoen euro, meldt het Eindhovens Dagblad. Als PSV een wedstrijd in de groepsfase van de CL wint, krijgt de club 2,7 miljoen euro. Bij een gelijkspel is dat negen ton. 

Ajax lijkt vooralsnog alleen maar te mogen ruiken aan de startbedragen van het miljardenbal. De Amsterdammers moeten zich via de tweede voorronde zien te plaatsen. De Amsterdammers krijgen daar in ieder geval 380.000 euro voor en incasseren 480.000 euro bij plaatsing voor de derde voorronde. Bij plaatsing voor de play-offs krijgt de club dus de vijf miljoen die PSV sowieso krijgt.

Hier communiceert de UEFA alle bedragen die de clubs kunnen verdienen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws