Weghorst gaat viral bij Oranje: Was schijnbaar een beetje een dingetje

Weghorst gaat viral bij Oranje: "Was schijnbaar een beetje een dingetje"

05-06-2018 19:40
65

Wout Weghorst kreeg dinsdagochtend pas mee dat hij viral is gegaan tijdens het Wilhelmus voor de wedstrijd tussen Italië en Nederland. De spits van AZ viel op omdat hij het Volkslied vanaf de bank uit volle borst meezong. Dat deed hij met zijn ogen dicht en zijn hand op zijn hart.

"Ik heb de consternatie een beetje meegekregen. Het was schijnbaar een beetje een dingetje", reageert Weghorst bij 3FM. "Tja, het Volkslied. Zoals bij iedere wedstrijd werd die gister (maandag, red.) ook weer ingezet. Dan zing je die mee, denk ik. Dat heb ik altijd gedaan. Het is heel simpel. Op dat moment zing ik het Volkslied. Het is een gevoel van trots. Ik ben trots dat ik voor het Nederlands elftal uit mag komen. Sommigen vinden het een mooi Volkslied, sommigen niet."

Weghorst wil er geen groot ding van maken. Het gebaar van de AZ'er werd niet door iedereen goed ontvangen. Sommigen noemden het passie, anderen acteerwerk. "Ik sluit me er een beetje voor af. Dat heb ik bewust gedaan. Sommige mensen reageerden heel positief en je hebt ook mensen die er negatief op reageren."

"Iedereen heeft daar het recht toe, dat hoort bij voetbal. Mensen hebben een mening in voetbal. Voor mij is het nooit een issue geweest. Ik ben me er helemaal niet bewust van geweest. Vanochtend zag ik het pas. Het zag er inderdaad wel grappig uit."