'Pijn' bij Duits internationals na beschuldigingen: Een sterke band met Turkije

'Pijn' bij Duits internationals na beschuldigingen: "Een sterke band met Turkije"

05-06-2018 22:28
45

Ilkay Gündogan is geschrokken door de heftige reacties op zijn ontmoeting met de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. De middenvelder van Manchester City heeft nooit een politiek statement willen maken, benadrukt hij zelf. 

In mei poseerde Gündogan samen met Özil met Turkije-leider Erdogan. Beide Duits internationals hebben een Turkse achtergrond. De foto riep veel uiteenlopende reacties op en de Duitse voetbalbond besloot het tweetal zelfs te schorsen. "Vanwege onze Turkse roots hebben we een sterke band met Turkije, maar het is nooit de bedoeling geweest een politiek statement te maken", verklaart Gündogan in Duitse media. 

Wedden

Meer odds

"Maar alle reacties en alle persoonlijke beledigingen hebben mij zeer geraakt. We zijn geboren en opgegroeid in Gelsenkirchen, een stad met veel migranten. Het heeft mij veel pijn gedaan dat we ervan werden beschuldigd dat we niet zijn geïntegreerd en dat ze niet leven volgens de Duitse waarden en normen", aldus Gündogan, die overigens wel - net zoals Özil - naar het WK gaat met Duitsland.