Sol kondigt transfer aan: Ik denk dat het nu tijd is om terug te keren

Sol kondigt transfer aan: "Ik denk dat het nu tijd is om terug te keren"

06-06-2018 08:05
13

Niet Mexico, maar Spanje wordt zeer waarschijnlijk de bestemming van Willem II-spits Fran Sol. Er is veel belangstelling vanuit zijn vaderland, erkent Sol woensdag in gesprek met Marca. 

Dinsdag werd bekend dat Cruz Azul, Tigres en Club América - drie grote ploegen uit Mexico - Sol graag naar Midden-Amerika willen halen. De goalgetter heeft echter een voorkeur voor een langer verblijf in Europa. Hij wil graag terugkeren naar Spanje, waar hij eerder voor onder meer Villarreal speelde. 

"Ik ben nu aan het uitrusten en aan het nadenken over mijn toekomst", wordt Sol (26) geciteerd. "Wanneer ik terug ben gekeerd van vakantie, kan ik hopelijk snel een knoop doorhakken. Het klopt dat diverse teams belangstelling hebben. Ik wil in Europa blijven, dat is mijn eerste optie. Iedereen wil in de beste competitie ter wereld spelen. Ik denk dat het nu tijd is om terug te keren."

Willem II lijfde Sol in 2016 in. In Tilburg was de goaltjesdief in twee jaar goed voor 26 competitietreffers. Eerder dit jaar werd de spits gelinkt aan Valencia en Sevilla.