Carrière van Vitesse-flop Castaignos implodeert: 'Misschien de Jupiler League'

Carrière van Vitesse-flop Castaignos implodeert: 'Misschien de Jupiler League'

06-06-2018 09:25
79

De bij Vitesse volledig geflopte Luc Castaignos moet overwegen om komend jaar aan de slag te gaan in de Jupiler League. Dat stelt Mario Been voor. Op een lager niveau kan de spits zijn reputatie en zelfvertrouwen wellicht een boost geven. 

"Het is goed om twee stappen terug te zetten om er vervolgens weer een grote vooruit te kunnen maken", wordt de analist van FOX Sports geciteerd door Voetbal International. "Misschien kan hij wel naar Excelsior of een ploeg uit de Jupiler League die meedoet om de titel. Luc moet spelen. Vergis je niet: dat mannetje heeft kwaliteiten. Ik geloof in hem."

"Er is maar één ding belangrijk: hij moet spelen. Luc moet niet kijken naar hoe of waar, welk niveau of hoeveel geld ermee gemoeid is: hij moet minuten maken. Normaliter heeft hij al genoeg verdiend. Die jongen moet nu zeggen: ik wil elke week voetballen. Luc is een voetbaldiertje. Hij heeft een paar verkeerde keuzes gemaakt, de volgende moet goed zijn."

Afgelopen seizoen werd Castaignos door Vitesse gehuurd van Sporting Portugal. Deze zomer keert de voormalig spits van Feyenoord en FC Twente in principe terug naar die club. In Portugal heeft Castaignos (25) een contract tot medio 2019.