'Naast mij lag een kankerpatiënt, dus mijn knieproblemen stelden niks voor'

'Naast mij lag een kankerpatiënt, dus mijn knieproblemen stelden niks voor'

06-06-2018 13:15
17

De wereld van Benjamin Mendy stortte in toen hij in september de kruisband in zijn rechterknie afscheurde. De Franse linksback van Manchester City kon het echter snel relativeren, omdat hij in het ziekenhuis naast een kankerpatiënt kwam te liggen.

Dat vertelt Mendy aan SFR Sport. Mendy scheurde in een competitiewedstrijd tegen Crystal Palace zijn kruisband af, waardoor hij naar Spanje moest om zich te laten opereren door een specialist. Daar leerde hij al snel de blessure in perspectief te zetten.

"Toen ik me meldde in het ziekenhuis van Barcelona, lag er een Spanjaard naast me. Hij was net gediagnosticeerd met kanker. Twee dagen later hoorde ik dat hij dood ging", aldus Mendy. "Ik zei tegen mezelf: mijn knieproblemen stellen niks voor. Ik denk dat dat me heeft geholpen in mijn herstel. Een kruisbandblessure is erg voor een sporter, maar het is niets vergeleken met mensen die veel serieuzere dingen moeten ondergaan."

Mendy maakte afgelopen zomer voor ruim 57 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City. Hij lag er vrijwel het hele seizoen uit met de zware knieblessure, maar is op tijd hersteld om met Frankrijk deel te nemen aan het WK in Rusland.