Update: 'Ajax geïnteresseerd in negentienjarig 'wonderkind' van Tottenham Hotspur'

Update: 'Ajax geïnteresseerd in negentienjarig 'wonderkind' van Tottenham Hotspur'

06-06-2018 18:06
82

Tottenham Hotspur-talent Marcus Edwards wordt door de formatie uit Londen mogelijk betrokken in de transfer van Matthijs de Ligt. Football London pakt woensdag groot uit met dat nieuws. Edwards (19) geldt als één van de grootste beloftes van de Premier League-grootmacht. 

Mauricio Pochettino noemde linkspoot Edwards in 2017 een 'wonderkind' en 'een type Messi'. De dribbelaar mocht in de League Cup één keer aantreden in het eerste elftal van Spurs. Hij werd afgelopen seizoen verhuurd aan Norwich City - met weinig succes. De jeugdinternational kwam amper aan spelen toe en keerde eerder terug van zijn uitleenbeurt. Nu zou Edwards graag willen vertrekken, omdat hij bij Tottenham (te) weinig kans ziet op een doorbraak.

Wedden

Meer odds

Volgens Football London heeft Ajax al langere tijd een oogje op de tiener. Ook ploegen uit de Premier League en de Bundesliga volgen de situatie van de dribbelaar op de voet. 

Mogelijk kan Spurs Edwards nu gebruiken als extra troef in de onderhandelingen met Ajax over De Ligt. Pochettino is een groot bewonderaar van de achttienjarige Oranje-verdediger. Spurs ziet in De Ligt de ideale opvolger van Toby Alderweireld, die deze zomer hoogstwaarschijnlijk vertrekt. Ook onder meer FC Barcelona, Juventus en Manchester City worden aan de stopper gelinkt. 

Update 18.06: Ajax is wel degelijk geïnteresseerd in Edwards, maar De Ligt zal in ieder geval niet bij een eventuele deal rond het toptalent betrokken worden. Dat schrijft hetzelfde Football London woensdag. 

Lees ook: 'Ajax heeft een zorg minder: Tottenham laat gewilde De Ligt deze zomer met rust'