Smeuïge mail openbaar gemaakt in nieuw VI-boek: 'Wilfred, geboren lafaard'

Smeuïge mail openbaar gemaakt in nieuw VI-boek: 'Wilfred, geboren lafaard'

06-06-2018 16:37
30

'Geboren lafaard'. 'De vleesgeworden triestheid'. Voormalig RTL-directeur Marco Louwerens gaf presentator Wilfred Genee afgelopen jaar in een mail genadeloos onderuit de zak, zo blijkt nu. De veelbesproken mail zorgde rondom het populaire Voetbal Inside voor veel commotie. 

In het nieuwe boek 'Inside', over de veelbesproken show van Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, wordt een woeste mail van Louwerens nu gepubliceerd. De directeur stuurde de mail middenin de nacht; hij was woest over een uitzending die vlak daarvoor had plaatsgevonden. Genee, Derksen en Gijp hadden bepaald geen blad voor de mond genomen over onder meer RTL-collega's Humberto Tan en Ronald Molendijk. 

'Directeurtje' Louwerens noemt Genee onder meer een 'geboren lafaard', meldt het Algemeen Dagblad in een voorpublicatie. Ook richt hij het vizier op Derksen. 'Weet waarover je lult. Je hebt geen idee Johan. Geen idee. Je loopt en lult de massa achterna. Daar waar je zogenaamd altijd zo’n enorm hekel aan hebt. (...) Voor de 101ste keer Humberto die volledig aan de grond zit vanwege privézaken, (Privézaken!!!!) ff lekker een mes in z’n rug steken.'

Een week ná het versturen van de veelbesproken mail kwam Louwerens in een uitzending van VI een bloemetje overhandigen aan de sterren van de show.