'Ik had een gesprek met technisch directeur van Feyenoord, maar ook Ajax kwam'

'Ik had een gesprek met technisch directeur van Feyenoord, maar ook Ajax kwam'

06-06-2018 21:45
41

Toen Mitchell Dijks bij Willem ll speelde, kon hij naast Ajax ook verkassen naar Feyenoord. De linksback voerde een gesprek met technisch directeur Martin van Geel.

"Celtic wilde me hebben, Feyenoord wilde me hebben. Daar heb ik een gesprek mee gehad, met de technisch directeur", vertelt Dijks bij Andy in de Auto. "Ook Ajax kwam. Dan denk je toch: daar heb ik gespeeld, ik heb een Amsterdams accent, mijn ouders komen uit Amsterdam. Lekker thuis, in de buurt."

Dijks kreeg steeds meer het gevoel dat hij het pispaaltje van de Ajax-fans werd. "Zo'n gevoel had ik. Dijks, klinkt lekker makkelijk in de mond. Als de rechtsback bijvoorbeeld een fout zou maken, dan was het: oh, Dijks z'n schuld. Op een gegeven moment was het heel makkelijk om mijn naam te noemen."

Daarna werd het plots anders, merkte hij. "Dan lees je: Dijks gaat naar de Serie A, naar Bologna. Dan zeggen mensen: die jongen gaat het daar echt goed doen, hoor. Dan krijg je ineens weer positieve reacties. Dan denk ik ook: wat is dit nou allemaal? Het is allemaal dubbel."