'Ajax zoekt naar Magállan-alternatief en komt uit bij 25-jarige Fransman'

'Ajax zoekt naar Magállan-alternatief en komt uit bij 25-jarige Fransman'

06-06-2018 23:13
83

De Franse verdediger Christopher Jullien geldt als alternatieve optie mocht Lisandro Magállan niet naar Ajax komen. Dat meldt Voetbal International. De transfer van Magállan naar Amsterdam lijkt op losse schroeven te staan.

Jullien is een 25-jarige verdediger die sinds de zomer van 2016 in de Ligue 1 bij Toulouse speelt, waar hij basisspeler is. Verder speelde Jullien bij Dijon, SC Freiburg en Auxerre. Magállan lijkt nog steeds de eerste optie te zijn voor Ajax, maar de club is op de achtergrond wel al druk bezig met alternatieve opties, meldt VI. Een daarvan is Jullien.

Het is niet duidelijk of Magállan daadwerkelijk nog naar Ajax gaat komen. Ajax heeft hem al medisch gekeurd en is persoonlijk rond over een contract voor vijf jaar, maar zijn werkgever Boca Juniors wil hem pas vrijgeven als de club een vervanger binnen heeft gehaald. Volgens Argentijnse berichten gaf Ajax Boca 72 uur om duidelijkheid te verschaffen, anders zou er doorgeschakeld worden.

De Telegraaf schreef in mei dat Fabian Balbuena van Corinthians 'plan B' was van Ajax, maar die lijkt op weg naar de Primera Division.