Groot nieuws bij Fortuna Sittard: hoofdtrainer gepresenteerd, staf compleet

Groot nieuws bij Fortuna Sittard: hoofdtrainer gepresenteerd, staf compleet

07-06-2018 10:58
26

René Eijer is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. Donderdagochtend is de 55-jarige Limburger gepresenteerd. Door de aanstelling van Eijer, die voor twee jaar heeft getekend, is de technische staf van de promovendus compleet.

Eijer vormt een staf met assistenten Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht en keeperstrainer Sieb Dijkstra. De aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer komt niet uit de lucht vallen. Eind april, kort na de promotie van Fortuna Sittard, werd al bekend dat Eijer in beeld was. Op dat moment was hij nog trainer van amateurclub BSV Limburgia.

Wedden

Meer odds

Eerder was Eijer werkzaam bij onder meer PSV, VVV-Venlo, Roda JC en Al Jazira. Zijn actieve carrière moest hij beëindigen door MS, maar ondanks de ziekte kan Eijer nog prima functioneren als trainer.

Voorzitter Isitan Gün is verguld met de komst van Eijer. "Met René halen we een brok aan ervaring binnen. Niet alleen als speler, maar zeker ook als trainer heeft hij op hoog niveau geacteerd. Hij is een echte verbinder die zowel zijn staf als het elftal naar een grotere hoogte tilt. Het teamproces is bij hem absoluut in goede handen."

Aelbrecht en Hofland
Naast Eijer is Aelbrecht ook nieuw in Sittard. De 37-jarige Belg was sinds 2009 trainer bij verschillende jeugdelftallen van PSV, waardoor hij een goede band heeft met Hofland. Het contract van Hofland is met vier jaar verlengd. Het is de bedoeling dat hij op lange termijn zelf als hoofdcoach voor de groep zal staan, maar de oud-international beschikt nog niet over de juiste papieren.