FC Twente loopt blauwtje bij teleurgestelde AZ-bankzitter: 'geen optie'

FC Twente loopt blauwtje bij teleurgestelde AZ-bankzitter: 'geen optie'

07-06-2018 17:00
64

Iliass Bel Hassani heeft vriendelijk bedankt voor een avontuur bij FC Twente. De bankzitter van AZ wil komend seizoen weer vlieguren gaan maken, maar de Jupiler League is momenteel geen optie voor Bel Hassani. Dat laat zijn zaakwaarnemer weten aan VoetbalPrimeur.

FC Twente, dat als nummer achttien afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, hoopte te kunnen verrassen met de komst van Bel Hassani, maar de Tukkers vissen achter het net. Een stap terug naar de Jupiler League is momenteel 'geen optie' voor de voormalig speler Heracles Almelo en Sparta.

Bel Hassani heeft een teleurstellend seizoen achter de rug bij AZ. Slecht zes keer kwam de middenvelder c.q. aanvaller in actie voor de Alkmaarse hoofdmacht en trainer John van den Brom gunde hem niet een keer een basisplaats. De Marokkaanse voetballer maakte daarom vooral zijn minuten bij Jong AZ.

Waar Bel Hassani na de zomerstop te bewonderen is, is nog onduidelijk. Hij heeft een contract tot 2021 bij AZ, maar wanneer er voor komend seizoen opnieuw weinig zicht op speelminuten is, lijkt een transfer onvermijdelijk. Nog een seizoen zonder veel te spelen is 'niet wenselijk' voor Bel Hassani.

( Emile van de Sande / VoetbalPrimeur )