'Van der Vaart-probleem opgelost: Spaanse club betaalde 40% salaris door'

'Van der Vaart-probleem opgelost: Spaanse club betaalde 40% salaris door'

08-06-2018 11:42
46

Rafael van der Vaart en Real Betis zijn bijna van elkaar verlost. Dat meldt AS. De Spaanse club betaalde de afgelopen twee jaar veertig procent van het salaris dat Van der Vaart opstreek bij FC Midtjylland.

Van der Vaart tekende in de zomer van 2015 bij Real Betis, dat hem overnam van Hamburger SV. Zijn verblijf in Sevilla liep uit op een fiasco: de oud-Ajacied kwam nauwelijks in actie en hield voornamelijk de tribune warm. Na een jaar vertrok Van der Vaart naar het Deense Midtjylland.

Dat zou echter niet zonder slag of stoot zijn gegaan. Om het vertrek van Van der Vaart mogelijk te maken, moest Betis water bij de wijn doen. De afgelopen twee seizoenen zou de Spaanse club veertig procent van zijn Midtjylland-salaris hebben betaald. Het gaat naar verluidt om één miljoen euro netto.

Op 30 juni eindigt het contract van Van der Vaart bij Midtjylland, waardoor Betis ook alle banden kan doorsnijden. AS meldt dat 'operatie Van der Vaart' uiteindelijk meer dan vijf miljoen euro heeft gekost. Hij speelde 298 minuten voor Real Betis.