Jeugdinternational tekent nieuw contract: 'Hij heeft zijn kansen gepakt'

Jeugdinternational tekent nieuw contract: 'Hij heeft zijn kansen gepakt'

08-06-2018 15:06
19

ADO Den Haag heeft het contract van de talentvolle doelman Indy Groothuizen opengebroken en verlengd. De 21-jarige goalie heeft een nieuwe verbintenis getekend waardoor hij nu niet tot 2019, maar tot 2021 onder contract staat bij de club uit Hen Haag. 

"Ik ben er ontzettend trots op dat ik na een jaar al beloond word met een nieuw contract en dat ik tot 2021 bij deze mooie club mag spelen", reageert Groothuizen. "Ik heb veel waardering voor de spelers, staf en supporters. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. We gaan er met z’n allen weer een mooi jaar van maken."

Wedden

Meer odds

Groothuizen doorliep de jeugdopleiding van Ajax waarna hij terechtkwam bij ADO. Na een verhuurperiode aan FC Nordsjaelland zat de sluitpost afgelopen seizoen vooral op de bank bij de hoofdmacht van ADO. Uiteindelijk kwam hij tot zes wedstrijden in ADO 1, omdat eerste doelman Robert Zwinkels met blessureleed kampte. 

"Robert Zwinkels kende natuurlijk een heel sterk seizoen, waardoor Groothuizen moest wachten op zijn kans", reageert Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO. "Die ontstond op een gegeven moment en heeft Indy vervolgens gepakt. In de wedstrijden die hij gekeept heeft, heeft hij ons overtuigd dat hij enorm veel kwaliteiten heeft. Indy is een complete doelman."

Komend seizoen gaat Groothuizen opnieuw de concurrentiestrijd aan met Zwinkels. "Robert is natuurlijk zeer ervaren en heeft het uitstekend gedaan. De kracht van ADO Den Haag is echter om op alle posities dubbel bezet te zijn en wij zijn blij dat dit ook geldt voor de plek onder de lat. We vinden het mooi dat deze keeper, die onlangs voor het eerst geselecteerd werd voor Jong Oranje, zich langer heeft verbonden aan de club", aldus Van As.