Van Marwijk ontkent zéér opvallend bericht stellig: Natuurlijk complete onzin

Van Marwijk ontkent zéér opvallend bericht stellig: "Natuurlijk complete onzin"

08-06-2018 15:36
19

Bert van Marwijk ontkent stellig dat hij zijn eigen assistenten bij het Australische elftal betaalt. In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert de bondscoach op de opvallende berichtgeving uit Australië. 

Sydney Morning Herald meldde vrijdag dat Van Marwijk zijn eigen assistenten betaalt, omdat de nationale bond geen budget meer zou hebben gehad op het moment dat Van Marwijk werd aangesteld. Omdat de bondscoach tóch zijn eigen assistenten wilde aanstellen, zou hij ze uit eigen zak betalen. Nu zegt Van Marwijk dat daar niets van klopt. 

"De commotie was me eerlijk gezegd eerst ontgaan", reageert Van Marwijk tegen het AD. "Maar dat ik mijn eigen staf zou betalen, is natuurlijk complete onzin. Niets van waar. Mino Raiola heeft namens mij de onderhandelingen gevoerd, Australië had een bepaald budget en daar zijn we heel snel uitgekomen. Ik had nog wat aanvullende wensen, wilde wat parttimers in mijn staf, zoals scouts en video-analisten."

"Het klopt dat ik deze klus niet voor het geld heb gedaan. Maar ik betaal niemand uit mijn staf, dat doet de Australische bond helemaal zelf", luidt de duidelijke reactie van Van Marwijk. Zijn staf bestaat uit schoonzoon Mark van Bommel, Roel Coumans, Jurgen Dirkx, Taco van den Velde en videoanalist John Metgod. Op 16 juni begint het Oranje-getinte Australië aan het WK in Rusland. Frankrijk is dan de tegenstander.