Eredivisie-trainer met MS: 'Ik kan geen bal meer in de kruising schieten'

Eredivisie-trainer met MS: 'Ik kan geen bal meer in de kruising schieten'

08-06-2018 17:12
47

Fortuna Sittard heeft deze week een trainer met een bijzonder levensverhaal vastgelegd. René Eijer is 25 jaar geleden getroffen door MS, maar dat weerhoudt hem er niet van om op 55-jarige leeftijd zijn debuut als Eredivisie-trainer te maken.

"In 2013 verloor ik kracht in mijn rechterbeen. Frustrerend, maar in alledaagse bezigheden heb ik er geen hinder van. Ik kan alleen geen bal meer in de kruising schieten", vertelt de oud-aanvaller in gesprek met De Limburger. Eijer krijgt af en toe reacties omdat hij mank loopt. "Aan de andere kant proef ik ook respect. Ik kon in de VS voor Real Madrid een academie gaan runnen uit naam van Emilio Butragueño en Zinedine Zidane. Die zagen me lopen en dachten dat ik meniscusletsel had. Toen ze hoorden dat het MS was, steeg ik direct nog verder in achting."

Eijer gaat samenwerken met Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht en moet zijn assistenten klaarstomen voor het grote werk. De twee zullen ook grotendeels verantwoordelijk zijn voor de veldtrainingen. "Een training maken kan ik wel, het voordoen niet meer. Dat hoeft in principe ook niet. Die jongens kunnen wel voetballen." De nieuwe hoofdtrainer van Fortuna vergelijkt de situatie met die bij Feyenoord. "Naast Giovanni van Bronckhorst heb je daar Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat."