Titelhouder Duitsland komt op stoom en speelt WK-ganger duizelig

08-06-2018 21:34
40

Duitsland heeft het eigen publiek uitgezwaaid met een overwinning op Saudi-Arabië: 2-1. De regerend wereldkampioen kende geen enkele moeite met de bezoekers, de mannen van Joachim Löw kunnen zichzelf hoogstens verwijten dat er niet vaker gescoord werd. Met name voor rust was die Mannschaft heer en meester.

De BayArena was het decor van een wervelende eerste helft, waarin Saudi-Arabië bij vlagen zoek werd gespeeld. Duitsland opende na acht minuten de score via Timo Werner. Een lange bal van Joshua Kimmich bereikte Marco Reus, die de spits een niet te missen kans bood. Mogelijkheden tot een grotere voorsprong volgden, maar de 2-0 viel pas vlak voor de theepauze. Een ongelukkig moment van Omar Hawsawi, die de bal in eigen doel werkte, zorgde daarvoor.

Saudi-Arabië mag doelman Abdullah Al-Mayouf dankbaar zijn dat de score niet verder opliep, hij keerde inzetten van Reus en Julian Draxler op fraaie wijze. Ook bij de kans van Thomas Müller lag de goalie in de weg en in de slotfase konden de gasten zelfs nog iets terugdoen. Sami Khedira beging een overtreding in het strafschopgebied, waarna de toegekende pingel werd gekeerd door de ingevallen Marc-André ter Stegen. In de rebound sloeg Al-Jassi echter toe en daarmee bepaalde hij de eindstand.