Stagiair Nainggolan werd afgetest bij Ajax: Verdorie, er zat nog meer in

Stagiair Nainggolan werd afgetest bij Ajax: "Verdorie, er zat nog meer in"

08-06-2018 22:21
38

Radja Nainggolan werd ooit afgetest bij Ajax, laat Urbain Haesaert weten tegenover Sport/VoetbalMagazine. De prominente scout zegt dat de middenvelder een stage afwerkte in Amsterdam, maar te licht werd bevonden en zodoende terugkeerde naar zijn club Beerschot. 

"Men vond hem op dat moment niet echt een Ajax-speler. De club had spelers op zijn positie die beter waren, maar Radja was toen al een winnaar. In het voetbal heb je die nodig, spelers die de bal willen hebben", zegt de 77-jarige Haesaert, die deze zomer na acht jaar terugkeert bij Ajax, over de toenmalige jeugdspeler. Nainggolan zou uiteindelijk bij Piacenza debuteren in het betaalde voetbal, om vervolgens via Cagliari bij AS Roma uit te komen. 

De dertigvoudig Belgisch international, die tot zijn teleurstelling niet is geselecteerd voor het aankomende WK in Rusland, was volgens Haesaert toen al een potentiële topspeler. "Radja was een dankbare speler, zeer goed in de balrecuperatie en keihard in de duels. Maar toen hij naar AS Roma ging, dacht ik: verdorie, er zat nog meer in dan ik voor mogelijk had gehouden."