'PSV spreekt transfersom af met De Jong; veel te dure Janssen mogelijk in beeld'

'PSV spreekt transfersom af met De Jong; veel te dure Janssen mogelijk in beeld'

09-06-2018 06:50
52

Mocht Luuk de Jong deze zomer vertrekken bij PSV, dan komt Vincent Janssen mogelijk in beeld. De reservespits van Tottenham Hotspur is echter wel behoorlijk duur.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Tottenham haalde Janssen in de zomer van 2016 voor een bedrag van ruim twintig miljoen euro op bij AZ. De spits flopte in Engeland, maar dat wil niet zeggen dat hij voor een klein bedrag weg. Tottenham wil de investering terugverdienen.

Dat bedrag lijkt PSV niet te kunnen ophoesten, waardoor Tottenham of flink moet zakken met de prijs, of zijn komst op een andere manier gerealiseerd moet worden (huur). Duidelijk is wel dat Janssen in beeld is bij de technische leiding van PSV.

De Jong heeft met de clubleiding van PSV de afspraak dat hij voor '7 à 8' miljoen euro weg mag, meldt het ED. Club América is geïnteresseerd in de spits, maar de Mexicaanse club heeft hem nog niet kunnen overtuigen om daar te tekenen. Steven Bergwijn en Hirving Lozano mogen vertrekken, maar alleen voor een megabedrag. PSV heeft Donyell Malen, Maximiliano Romero, Albert Gudmundsson en Cody Gakpo achter de hand.

Van Ginkel
PSV hoopt nog steeds dat Marco van Ginkel behouden blijft. De clubleiding van Chelsea gaat niet deze maand al beslissen over de toekomst van de middenvelder, aldus de ochtendkrant. PSV wil Van Ginkel hebben, maar is niet in de gelegenheid om de transfersom van elf miljoen euro te betalen. Over bedragen is tussen de clubs nog niet gesproken. Als het PSV niet lukt om Van Ginkel vast te leggen, dan gaat de club de transfermarkt op.